Onderhoud

Klimaat
Mensen gedijen het beste in een niet te warme en niet te droge omgeving, voor een eiken tafel is dit niet anders! Een luchtvochtigheid van tussen de 45% en 55% is het allerbeste voor uw tafel. Dit kun je bereiken door planten, luchtbevochtigers of dampschalen neer te zetten. Bij te grote afwijkingen van het ideale klimaat kan je tafel scheuren en kromtrekken. Zet je tafel dus niet naast warmtebronnen en vermijd directe zonnestraling.

Vuil en vlekken
Vlekken door koffie, thee, wijn, water, chocolade etc. dien je meteen te verwijderen met een lichtvochtige doek. Hiermee voorkom je dat de kleurpigmenten in de poriën van het hout kunnen trekken en vervelende blijvende plekken achterlaten. Na het afnemen de oppervlakte droogmaken met een zachte doek. Je reinigt je tafel eenvoudig met een licht vochtige doek. Wij raden aan om onderzetters te gebruiken

Je meubel staat in huis, en nu?
Indien je een geoliede tafel/meubel hebt besteld, raden wij je ten zeerste aan om de tafel de eerste 4 weken volledig te ontzien. Gebruik bijvoorbeeld placemats voor borden en onderzetters voor glazen. Ook is het heel belangrijk om de tafel de eerste weken uitsluitend af te nemen met een droge doek. De olie heeft namelijk tijd nodig om goed in het hout te kunnen trekken. Bij een gelakte tafel hoef je je geen zorgen te maken, deze is namelijk na 24 uur volledig uitgehard.

Onderhoud olie
Wij werken met een 2 componenten olie

  • duurzame bescherming en kleuring van het hout
  • één enkele laag volstaat
  • 100% natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
  • eenvoudig in gebruik en onderhoud
  • geen overlappingen mogelijk
  • Kan op alle houtsoorten gebruikt worden

Dankzij de unieke technologie is de onderhoudsbehoefte minimaal. Merk je echter dat de bescherming op bepaalde plekken begint te slijten, of dat er vlekken in het hout zitten? Dan bieden wij onderhoudspakketten aan.

Onderhoud – Lak
De laklaag zal gaan slijten met de tijd. Dit is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Als je ziet dat er vale plekken op het blad komen, dan is het tijd om je tafel opnieuw te lakken. Je kunt dan 1 á 2 nieuwe laklagen op het volledige blad aanbrengen om de tafel weer voor jaren te beschermen.

En wat vooral niet doen?
Vermijd de volgende middelen: Vlekverwijderaars, schuurmiddelen, oplosmiddelen, terpentine, chloor, schoonmaakmiddelen met geurstoffen en bijtende schoonmaakmiddelen. Heb je een eiken vloer en een ijzeren onderstel? Let dan goed op met dweilen. Door het vocht kan het metaal reageren met uw vloer en een vervelende donkere plek achterlaten. Wij raden aan altijd goed na te drogen. Nooit hete voorwerpen rechtstreeks op het oppervlak zetten, altijd onderzetters gebruiken.